Dr. Ceyhun Burak Akgül (2002)

• Girişimci-Kurucu: Vispera Bilgi Teknolojileri kurucu ortağı ve baş teknoloji yöneticisi. Perakende sektöründe Türkiye’nin ilk görüntü işleme, örüntü tanıma ve veri analitiği yenilikçi şirketi, 2014.
  • Ödüller: Ernst/Young Yılın Girişimcisi ödülü, 2019.
  • Öğretim üyesi: Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi ve tez danışmanı; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarımda Bilişim Programı endüstri danışmanlığı; Philips Research’te AB Marie Curie Doktora Sonrası Araştırmacı. Elliden fazla yayımlanmış bilimsel makale; 3 uluslararası patent başvurusu; Doktora: Boğaziçi Üniversitesi ve Ecole Nationale Supérieure des Télécommunications (2007)
  • Topluma destek: Yapay zekânın felsefesi ve yaratıcılık üzerine konuşmaları ve yazıları; Türkiye’de öğrencilerin çıkardığı ilk sualtı dergisi olan Derin’in kurucu editörü.